Byggeri af Det Nye X-Hus i Vester Hæsinge går i gang

Der er nu indgået kontrakt med håndværkere og forvandlingen af den tidligere skole til lokalområdets fælles dagligstue starter til august.

–    Jeg er rigtig glad for, at det lykkedes inden sommerferien at underskrive kontrakt med de håndværkere, der har vundet licitationen om at opføre Det Nye X-Hus i Vester Hæsinge, fortæller Laurits Knudsen, der er formand for X-Huset.
–    Det betyder, at byggeriet reelt kan gå i gang om en måneds tid og at vi han holde planen om at opføre det nye X-Hus indenfor 7 måneder og dermed tage det i brug til foråret.

Omdannelsen af den tidligere skolebygning i Vester Hæsinge har fået særlig bevågenhed fra bl.a. Lokale og Anlægsfonden samt Realdania, der støtter projektet med millioner. Det Nye X-Hus skal bl.a. bruges som et godt eksempel for andre byer, der tilsvarende vil omdanne skolebygninger.

 

Lokale håndværkere skal bygge – Byggeriet har været udbudt i licitation og vi glæder os over, at alle de forskellige entrepriser skal udføres af lokale håndværkere, fortæller Laurits Knudsen, der tilføjer, at det nuværende X-Hus vil være i drift under byggeriet. Dvs. at udlejning til fester, yoga, X-Hus Flid mv. fortsat vil afvikles i byggeperioden.

xhus

Fyns største dagligstue

Det Nye X-Hus bliver en markant og ikonisk bygning i landsbyen Vester Hæsinge og for hele lokalområdet. Når dørene slås op først i 2017, er det til nogle helt nye rammer under overskriften “Landsbyens dagligstue” med en “dagligstue” på 250 kvm.

I alt omfatter projektet 2.000 kvm, der indrettes med moderne faciliteter til store og små møder og aktiviteter til lokalområdets mange foreninger, festlokaler, idræt, åbne værksteder, lokalhistorisk arkiv mv.

 

 

Flere oplysninger:

 Formand Laurits Knudsen                                           

Mobil: 24 27 67 54                                                       

formand@x-huset.dk                                                   

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på