En tryg vej ind i fællesskabet

Kalder alle foreninger i Faaborg-Midtfyn Kommune 

 

Den 25. januar klokken 16 – 19 inviterer Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn og DGI alle foreninger i kommunen til et inspirerende oplæg på Guldhøj i Ringe, hvor de fremmødte foreninger vil blive klædt på til at tage imod nye medlemmer på en inkluderende måde. Oplægget er en del af et nyt projekt for sårbare unge i alderen 18 – 30 år: ‘En tryg vej ind i fællesskabet’.

 

Agathe Faber Simonsen er projektleder, og hun håber, at mange foreninger vil dukke op til informationsaftenen, der foregår på Guldhøj, Floravej 11 i Ringe.

– Vi vil gerne engagere de unge i fællesskaber gennem foreningslivet. Den 25. vil der være oplæg og workshops, der vil engagere og motivere de fremmødte foreninger til at tage godt imod de unge, der alle kommer med forskellige problemstillinger, siger Agathe Faber Simonsen i en pressemeddelelse.

 

Arrangementet afholdes fra klokken 16-19, hvor DGI vil afholde et oplæg om, hvordan foreningerne kan blive endnu bedre til at modtage nye medlemmer. For foreningerne kan have brug for inspiration til at hjælpe dem med at tænke anderledes og nyt, så de bedre kan tage imod unge, der står uden for fællesskabet, forklarer projektlederen.

 

Der afholdes i alt tre workshops i løbet af 2023, og den første her i januar har fokus på ‘Den gode modtagelse’.

 

Alt for ofte bliver de unge nemlig væk fra de almindelige foreninger, og derfor er der et stort behov for at få trukket dem med ind i fællesskaberne igen, så de ikke ender med at blive isoleret og ensomme.

 

– Foreningerne vil også blive hjulpet til at tænke mere inkluderende, så de kan øge deres sociale sigte, så de efter endt projektperiode fortsat kan inkludere sårbare målgruppe, siger Agathe Faber Simonsen.

 

I projektet er der rekrutteret frivillige, der kan hjælpe de unge ind i et fællesskab, fx gennem foreningslivet, og her er det hensigten, at de unge skal tilføje foreningerne ressourcer.

 

Det er en grundforståelse i projektet, at vi ikke har fokus på sårbarhed, men på ressourcerne, de unge kommer med. De skal ind i et fællesskab og bidrage med noget vigtigt, udføre en funktion, siger Agathe Faber Simonsen.

 

I alt har Frivilligcenter og Selvhjælp Faaborg-Midtfyn fået 1,2 millioner kroner fra Trygfonden til at hjælpe unge ud af ensomhed i det projekt, de kalder ’En tryg vej ind i fællesskabet’.

 

Har din forening lyst til at være med, har I brug for frivillige eller medlemmer til jeres forening, og har I lyst til at arbejde på at få flere med? Så hører projektlederen meget gerne fra jer.

 

Hun kan kontaktes her: projektleder Agathe Faber Simonsen – telefon 2082 7300 eller mail afs@frivilligmidtfyn.dk.

 

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på