FOREDRAG I X-HUSET – Jesper Vollmer

LIVETS SKÆBNE OG KONGEHUSET

Tirsdag den 22. oktober 2019

får X-Huset besøg af den kendte TV-kok, forfatter og foredragsholder Jesper Vollmer.

 

 

Jesper var i 10 år køkkenchef for Regentparret. Det skildrer han i en fortælling om sin første stilling som køkkenchef. Hvordan er det at komme ind fra siden og skulle overtage et køkken med mange hundrede års traditioner. Hvilke arbejdsrutiner er der, og hvor svært er det at ændre og præge et så traditionelt hus, der jo på en gang er fuld at traditioner, men samtidig er en moderne arbejdsplads, der følger med tiden. En stilling der i høj grad bar præg af “hvordan man altid har gjort”. Det fik han prikket lidt til. Efter HKH Prins Henriks død, giver Jesper bl.a. et mere nuanceret billede af Hoffet.

På en familieferie i Thailand i 2015 blev den sidste svømmetur skæbnesvanger for Jesper. Et hovedspring bevirkede, at han brækkede nakken. På et splitsekund var Jespers liv ændret på drastisk vis. Kun skæbnen og en indædt tro på livet, gjorde at Jesper ikke endte i en rullestol. Man får pludseligt helt andre prioriteter og ændre sit livssyn radikalt, når ens livsgrundlag pludselig ændres.

Kom og hør hans spændende fortælling om livet som køkkenchef i Kongehuset og hans kamp for at komme til at kunne det, som den “gamle” Jesper kunne.

Arrangør: Kost og Kultur, Midt-Vestfyn

Tilmelding senest 8. oktober på telefon 60171430 eller mail: margrethe@kostogkultur-midtvestfyn.dk

Billetpris:
Medlemmer af Kost og Kultur 150 kr.
Ikke medlemmer 225 kr.

Prisen er inkl. kaffe/te og kage. Øvrige drikkevarer kan købes i Café X

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på