Foredrag med Victor Greve

FELTPRÆST MED LIVET SOM INDSATS

Tirsdag den 29. september 2020 kl. 19.00

Victor Greve i X-Huset

En feltpræsts beretninger fra krigszonen i Afghanistan og den efterfølgende hjemvendte kamp for at undgå livstid i fængsel.

Du har måske fulgt med i Adam Prices dramaserie Herrens Veje på DR1. Her er en af hovedpersonerne en feltpræst, som under en kamphandling i Afghanistan uforskyldt skyder en kvinde. Hændelsen forfølger feltpræsten, og hjemme igen i Danmark må han afgive forklaring overfor Auditørkorpset. Han bliver frikendt, men skylden over at have taget et andet menneskes liv rider feltpræsten som en mare, og til sidst vælger han at tage sit eget liv.

Victor Greves oplevelser kan minde om fortællingen i Herrens Veje. Om Adam Price har ladet sig inspirere af Victor Greve, er uvist. Men med dette foredrag kan du få et førstehåndsindtryk i, hvad det vil sige at være feltpræst under ekstreme vilkår, hvor hvert øjeblik og handling tæller. Hvor et forkert valg kan koste dit liv. Hør om konsekvenserne af de valg, Victor Greve traf ,og som medførte en sigtelse fra Auditørkorpset i Danmark, hvor sagen gik sin gang i de danske medier i over et halvt år, før der kom en afgørelse.

Læs mere her og køb billet

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på