LokalBrugsens nyhedsbrev uge 20

LokalBrugsenNyhedsbrev_Top

Nyhedsbrev uge 20

Ugens historie:

Brudte vaner…   En historie om Steffen og Tine Bohnsens omlægning af indkøbsvaner.

Steffen fortæller mig, at de gerne så at Brugsen forbliver i Vester Hæsinge, og derfor, til at starte med, blev han og hustruen nødt til at tage den svære beslutning at lægge deres indkøbsvaner om.
De tog en snak med Kim, om deres families behov og deres prioriteringer af varer, og om hvordan Brugsen kunne hjælpe dem, til at lægge det meste af familiens indkøb i Brugsen. Nu kommer der hver fredag en økologisk frugt og grønt kasse, og Brugsen pakker ved samme lejlighed en basis kasse med familiens øvrige vare behov.

Steffen og Tine har nu løst og fundet en måde, hvorpå de har brudt deres gamle vaner, og ca. 80% af deres dagligvarehandel, ligger nu efter deres ønske i Brugsen. For som Steffen siger,
“vil vi have en butik i byen, må vi starte med os selv, for det er jo nu og ikke når den er lukket, at vi må tag valget”,
og Steffen lægger vægt på, at familien ikke bruger flere penge på dagligvarer nu, efter deres omlægning, end de gjorde før. Og det en rar følelse, siger han.

Steffen siger også, at de måske fravælger frugt og grønt kassen, da Brugsens egen grønt, efterhånden byder på mange økologiske varer, som oven i købet er friske. Så familien Bohnsen har taget et valg, med udgangs punkt i deres ønske om en butik i byen. Dog opfordrer Steffen Brugsen til at samarbejde med vores lokale leverandører af ost, kød og grønt.

Steffen opfordrer alle med lignende ønsker: “gå op og snak med Kim, han vil gerne finde en løsning sammen med jer”.
Jeg takker Steffen for at kontakte mig, med denne gode historie, og opfordre andre, til at gøre det samme. Også hvis historien er mindre god, alle er velkomne.

Ugens kommentar:

Brugsen til Gitte:
“når i, i bestyrelsen, laver arrangementer i brugsen, vil i så ikke være søde at rydde op efter jer”…
Det er hermed taget til efterretning, og givet videre… Og jeg takker for at i siger det højt.

Ugens opskrift:

Købte mine første øko appelsiner i VH i dag. Til dem der ikke køber økologisk, er der også frisk frugt.
Vi takker for den dejlige grønt.

Nyhedsbrevets redaktør: Gitte Vilmand

Gitte vil meget gerne høre din historie med og om din oplevelse, af vores lokal brugs.
Både godt og skidt, ønsker og håb, om og for vores lokale brugs, er velkommen.
Gitte træffes på tlf: 2622 6176 tir-tors, mellem 10-11. Håber du lader høre fra dig.

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på