Lokalrådet – hvad går vi og laver for tiden.

I tirsdags havde Lokalrådet bestyrelsesmøde.

Som udgangspunkt holder Lokalrådet møde hver måned, men grundet corona, endnu engang satte sin spor, måtte vi flytte vores tidligere planlagte møde grundet sygdom.

Vi arbejder selvfølgelig imellem disse møder og prøver at dele os op i mindre arbejdsgrupper, på specifikke indsatsområder.

Situationen i Ukraine

Situationen i Ukraine fylder nu i verdensbilledet. Tror jeg taler på alles vegne når jeg siger det berører alle dybt. Vi som lokalråd, er opmærksomme på, hvad vi som lokalsamfund kan hjælpe med, og vi har skrevet til Fynsland, som har den tætte dialog med kommunen, omkring hvilken konkrete tiltag der er mangel på.

Vi har dernæst også et stort fokus på, at vi hjælper de allerede lokale borgere, fra Ukraine.

Fællesidentitet

Vi arbejder lige nu med det vi kalder ”En fælles identitet”. Vil få vores egn til at stå stærkt og skabe et fællesskab blandt alle fire byer. Det er vores overbevisning at vi skal stå stærkt som én egn og ikke fire byer. Men det samtidig også vigtigt at slå fast, at de små fællesskaber der blomster rundt omkring i de fire byer, skal fortsætte.

Fællesidentitet er også visuelt for os. Er der nogle synlige ting, som skal kendetegne vores egn? Det arbejder vi også på.

I vores projekt, arbejder vi på at opdatere og modernisere vores velkomstmappe. Dette gør vi i fællesskab med velkomstgruppen. Det bliver et stort arbejde, men som vi tror på er det helt rigtige.

Men det er ikke bare velkomstmappen vi ser vigtig. Det skal ikke bare én velkomst man får når man flytter til.  En velkomst på vores egn er en proces og ikke et engangsbesøg. Dette med ønske om at fastholde vores tilflyttere.

Kommunikation

Vi arbejder på en strategi omkring kommunikationen på vores egn. Praktisk skal 3. halvleg og hjemmesiden optimeres og i vores kommende strategi skal vi være mere skarpe på, hvad vi bruger de forskellige platforme til.

Trafik

Vi har stadig fokus på trafikforholdene på vores egn. Kommunen arbejder på trafikændringer i alle fire byer. Vi har efterspurgt om præcise detaljer for disse projekter og afventer svar fra kommunen.

Sæt kryds i kalenderen!

Vi holder generalforsamling den 20. april.

Og denne gang i nye rammer. Mødet kommer nemlig til at foregå på Trente Mølle.

Naturvejleder Leif Sørensen, der er dagligleder på Trente Mølle, vil holde foredrag og der vil blive serveret en let anretning til de deltagende.

Arrangementet er gratis. Men vil du deltage i foredraget med anretning, skal du tilmelde dig hos Dina, på mail dinahedegaard@gmail.com

Fra kl. 19:00 – kan man komme uden tilmelding.

Foreløbig program

17:30-18:30 foredrag med Leif Sørensen

18:30-19:00 Let lokal anretning

19:00 Generalforsamling – det officielle program er på vej.

På vegne af lokalrådet – Dina Rosenberg

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på