Lys og Forfald – i Sh. Lyndelse kirke – 17. april

harald haugaard udklip

Det er igen lykkedes X-Huset og Menighedsrådet at “lokke” Helene Blum & Harald Haugaard Kvintet til lokalområdet.

Fredag den 17. april kl. 20.00 afholdes koncerten i Sh. Lyndelse kirke, med mulighed for forudgående spisning i Sh. Lyndelse forsamlingshus kl. 18.00.

Som noget helt nyt bestilles, betales og udskrives biletter online på www.lokalbilletter.dk.
Billetpriser excl. billetgebyr:

Koncertbillet: kr. 150,00
Koncert- og madbillet: kr. 250,00


D. 13. Marts 2015 udkommer Harald Haugaards tredje album i eget navn ”Lys og Forfald” og derefter drager han med sangerinden Helene Blum og deres fælles band på en turné, der tager dem rundt i Europa, Nordamerika og Japan.

”Lys og Forfald” er det sidste album i trilogien med de anmelderoste ”Burning Fields” og ”Den Femte Søster” som forløberne; en trilogi, der i musik fortæller historier om mennesker, steder og hændelser. Hvor de to tidligere albums var fremadskuende, opbyggelige og til tider desperate er ”Lys og Forfald” inspireret af det smukke og lyse i det afsluttende, ensomhed og efterår.
Albummet har været fire lange år undervejs og er indspillet og produceret i et af Skandinaviens bedste studier, det legendariske Medley Studio i København i samarbejde med produceren Søren Mikkelsen. Det er dog Blum & Haugaards band, der er rygraden i musikken, som ofte er blevet til på de mange mange turnéer, bandet har spillet gennem de seneste fem år. For første gang består albummet alene af nyskrevent materiale af Harald Haugaars selv.

Helene Blum & Harald Haugaard er nogle af landets mest travle musikere med 500 koncerter de seneste seks år, hvoraf de fleste har været i udlandet. Deres band tæller cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og trommeslageren Sune Rahbek, som sammen forener alle aspekter og kvaliteter af Blums vokale og Haugaards instrumentale repertoire. Bandet åbnede i august 2014 den 40. Tønder Festival, hvilket dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskrev som et:

“musikalsk festfyrværkeri”

Gennem de seneste 15 år har Harald Haugaard etableret sig selv som en af Danmarks fineste violinister. I sit virtuose spil forener han det legende lette med det halsbrækkende udfordrende i en karakteristisk dyb og melankolsk tone. Hans kompositioner er originale og i sit samlede kunstneriske udtryk trækker han bestandigt på dybe rødder i den rige danske musiktradition, som han behandler innovativt og vedkommende som ingen anden. Det ansete amerikanske musikmagasin Sing Out beskriver hans spil således: “Haugaard is the master of sublime moments”

Helene Blum har bjergtaget mange tilhørere over hele verden med sin klare stemme og rene inderlige udtryk. Hendes kunstneriske ståsted er både det nyskabende og det rodfæstede. Som sanger tager hun udgangspunkt i århundrede gamle sange, som hun genopfinder i nutidige fortolkninger og blander elegant med nye sange, ofte hendes egne. Hun er dybt forankret i det danske musikalske modersmål, men er samtidig ikke bange for at udfordre det. Det britiske dagblad The Telegraph anmeldte hendes seneste album “Men med åbne øjne” med fire ud af fem stjerner og ordene:

“The album is an unexpected treat”

Helene Blum & Harald Haugaard Band:
Helene Blum: sang/violin/guitar
Harald Haugaard: violin
med:
Kirstine Elise Pedersen: cello
Mikkel Grue: guitarer
Sune Rahbek: slagtøj

www.haraldhaugaard.dk

 

 

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på