Sogneudflugt til Nordfyn

 

Tirsdag den 27. august. Busafgang kl. 12.00 fra Vester Hæsinge (X-Huset) og kl. 12.10 fra Sinaivej 1, Sandholts Lyndelse!
Ialt kr. 150,- for bustur, entrébillet, kaffe/kage! Tilmelding senest torsdag den 22. august til Ellen Pedersen på 6263 1706!

Bjarne F. Knudsen vil være guide på turen og føre os igennem historien med de interessante og ukendte steder på Nordfyn. Turen går først til stamhuset Østrupgaard og Klintebjerg. Vi ser naturgenopretninger efter nogle af Danmarks største inddæmninger.


Derfra går turen videre til en omvisning på godset Hofmansgave, en gammel herregård med park, kartoffelmuseum og skitsesamling. Karakteristisk for slægten Hofman-Bang var, at de alle var videnskabsmænd, som havde studeret naturvidenskab i udlandet, og som livet igennem beholdt interessen for og kontakten til udenlandske naturvidenskabelige forskere. Skitsesamlingen er et mindre museum med skitser og forstudier af malerinden Ellen Hofman-Bang, dels med en række gipsskulpturer af billedhuggerinden Ausa Hofman-Bang.
Kaffen indtages i restaurant Freja i Hasmark. Derfra kører vi til Glavendrupstenen med den længste runetekst, og vi slutter af med et kort besøg på Dallund Slot/Luciaklinikken!
Alle er velkomne til en spændende eftermiddag! Mvh. Vester Hæsinge og Sh. Lyndelses Menighedsråd

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på