Sven Havsteen-Mikkelsen – en central skikkelse i nordisk kirkekunst

Foredrag v/Carsten Winther – fredag 20. november kl. 16.00 i X-huset

Ingen dansk kunstner har udført så mange kirkeopgaver i form af altertavler og glasmosaikruder som maleren Sven Havsteen-Mikkelsen, der i en årrække boede på Tåsinge og Ærø.

I foredraget fortæller bibliotekar Carsten Winther om Havsteen-Mikkelsens farverige og dramatiske liv præget af hans opvækst hos adoptivfaderen Ejnar Mikkelsen, der tog sønnen med til hvalfangst på Færøerne og ekspeditioner i Østgrønland, hvilket i høj grad kom til at præge hans kunst.

Sven Havsteen-Mikkelsen var en overordentlig produktiv kunstner, der arbejdede med maleri, skulptur, glasmosaikker og træsnit. Han blev en meget central skikkelse i nordisk kirkekunst, idet han er  repræsenteret i over 70 kirker i Norden. Han formåede at forene de kristne motiver med et modernistisk, kraftfuldt formsprog.

Der bydes på et glas vin, vand eller kaffe i pausen.

Gratis adgang og alle er velkomne !

Menighedsrådet

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på