Sven Havsteen-Mikkelsen – en central skikkelse i nordisk kirkekunst

Foredrag v/Carsten Winther – fredag 20. november kl. 16.00 i X-huset

Ingen dansk kunstner har udført så mange kirkeopgaver i form af altertavler og glasmosaikruder som maleren Sven Havsteen-Mikkelsen, der i en årrække boede på Tåsinge og Ærø.

I foredraget fortæller bibliotekar Carsten Winther om Havsteen-Mikkelsens farverige og dramatiske liv præget af hans opvækst hos adoptivfaderen Ejnar Mikkelsen, der tog sønnen med til hvalfangst på Færøerne og ekspeditioner i Østgrønland, hvilket i høj grad kom til at præge hans kunst.

Sven Havsteen-Mikkelsen var en overordentlig produktiv kunstner, der arbejdede med maleri, skulptur, glasmosaikker og træsnit. Han blev en meget central skikkelse i nordisk kirkekunst, idet han er  repræsenteret i over 70 kirker i Norden. Han formåede at forene de kristne motiver med et modernistisk, kraftfuldt formsprog.

Der bydes på et glas vin, vand eller kaffe i pausen.

Gratis adgang og alle er velkomne !

Menighedsrådet

Author: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken og menighedsrådet.

Share This Post On
Få vores nyheder...

Få vores nyheder...

Tilmeld dig, og få sidste nyt fra Vester Hæsinge, Sh. Lyndelse, Ny og Gl. Stenderup leveret i din indbakke. Helt GRATIS.

Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet

X
X