Tema-gudstjeneste i 1500-tallet

Søndag 18. okt. kl. 16.00 V. Hæsinge kirke.

Vi holder en gudstjeneste, hvor temaet er gudstjeneste i 1500-tallet.  Der tages udgangspunkt i reformationen og årene frem. Vi skal høre musik fra den periode og synge salmer af den tids salmedigtere: Martin Luther, Morten Børup og Claus Mortensen – bl.a. salmerne ”Vor Gud han er så fast en borg…” og ”Nu fryde sig hver kristen mand …”. Prædikenen vil også være én af den tids prædikener, dog i forkortet udgave, da nogle præster prædikede i henved to timer! Der vil derudover være altergang i henhold til den tids skik. Menigheden vil løbende under gudstjenesten blive orienteret om de forskellige tiltag.

Efter gudstjenesten serveres mad og drikke, som man kender fra 1500-tallet. Vi har valgt mjød og pandekager. Der planlægges flere tema-gudstjenester i fremtiden, hvor de følgende århundreders gudstjenester bliver temaet.

Kom frisk og vær med til denne anderledes og spændende gudstjeneste !”

Menighedsrådet

 

Author: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken og menighedsrådet.

Share This Post On
Få vores nyheder...

Få vores nyheder...

Tilmeld dig, og få sidste nyt fra Vester Hæsinge, Sh. Lyndelse, Ny og Gl. Stenderup leveret i din indbakke. Helt GRATIS.

Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet

X
X