Tema-gudstjeneste i 1500-tallet

Søndag 18. okt. kl. 16.00 V. Hæsinge kirke.

Vi holder en gudstjeneste, hvor temaet er gudstjeneste i 1500-tallet.  Der tages udgangspunkt i reformationen og årene frem. Vi skal høre musik fra den periode og synge salmer af den tids salmedigtere: Martin Luther, Morten Børup og Claus Mortensen – bl.a. salmerne ”Vor Gud han er så fast en borg…” og ”Nu fryde sig hver kristen mand …”. Prædikenen vil også være én af den tids prædikener, dog i forkortet udgave, da nogle præster prædikede i henved to timer! Der vil derudover være altergang i henhold til den tids skik. Menigheden vil løbende under gudstjenesten blive orienteret om de forskellige tiltag.

Efter gudstjenesten serveres mad og drikke, som man kender fra 1500-tallet. Vi har valgt mjød og pandekager. Der planlægges flere tema-gudstjenester i fremtiden, hvor de følgende århundreders gudstjenester bliver temaet.

Kom frisk og vær med til denne anderledes og spændende gudstjeneste !”

Menighedsrådet

 

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på